Mainos
Mainos

MTV Uutiset Moskovassa: "Kansalaiset ihmettelevät, miksei valvontakameroihin tallentunut enempää"

Moskovalaiset ihmettelevät erityisesti sitä, miten voi olla mahdollista, ettei oppositiopoliitikon murhasta ole saatu enempää tietoa esimerkiksi valvontakameroiden avulla, kertoo Moskovasta MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

On ilmestynyt plakaatteja, joissa lukee "Je suis Boris". Ja kun vertaa, niin Pariisissa käynnistettiin aikamoiset etsinnät Charlien Hebdon iskun jälkeen, mutta täällä Moskovassa ei näy katukuvassa mitenkään, että murhaajaa etsittäisiin.

–  Murhasta puhutaan kaduilla jatkuvasti. Erityinen ihmetyksen aihe on murhan sijainti Kremlin nurkilla, sillä Moskovan keskusta on tarkkaan valvottu –  täällä on paljon poliiseja kellonajasta riippumatta, ja kameroita joka puolella. 

- Ihmiset kysyvätkin miten voi olla, että paikasta, jossa kamerat valvovat kaikkea, ei ole saatu tarkkaa tietoa siitä, kuka murhan takana voisi olla. Joidenkin tietojen mukaan murhaajan autosta saaduista videokuvissa auton rekisterikilpi olisi peitetty.

Iida Tikka kertoo, että poliiseja on Moskovassa murhan tapahtumapaikalla paljon, mutta esimerkiksi murhaajien etsintäoperaatio ei näy kaduilla.

– Ei ole varsinaista tietoa siitä ketä tässä edes etsitään, spekulaatiot vaihtelevat laidasta laitaan. Täällä on myös vedetty vertauksia Pariisin Charlie Hebdohon. On ilmestynyt plakaatteja, joissa lukee "Je suis Boris". Ja kun vertaa, niin Pariisissa käynnistettiin aikamoiset etsinnät Charlien Hebdon iskun jälkeen, mutta täällä Moskovassa ei näy katukuvassa mitenkään, että murhaajaa etsittäisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme