Mainos
Mainos

MTV Uutiset Pariisissa: Marssiin osallistuneille äärioikeistopuolueen kannattajille buuattiin

Ranskan suurmarssia Pariisissa seuranneen MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsun mukaan marssi on sujunut ilman suurempia välikohtauksia. Buuauksilta ei silti vältytty.

– Äärivasemmiston jäsenet buuasivat, kun ohi kulki kuitenkin joitakin Kansallisen rintaman kannattajia, jotka olivat pukeutuneet trikolorinauhoihin, Hopsu kertoi MTV:n Seitsemän uutisissa.

Äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman puheenjohtaja Marine Le Pen oli kehottanut kannattajiaan pysymään marssilta poissa sen jälkeen, kun puolueen johtoa oli kielletty osallistumassa marssille.

Marssiin osallistui kymmeniä valtionjohtajia, jotka käsikynkässä kävellessään halusivat osoittaa. ettei terrorismille anneta periksi.

– Ennen kuin marssi oli oikeastaan edes lähtenyt liikkeelle, pidettiiin yhteinen hiljainen hetki terrorismin uhreille. Se tietysti osoitti yhtenäisyyttä ja yhteenkuuluvuutta, Hopsu jatkoi.

Muun muassa marssille osallistunut pääministeri Alexander Stubb toivoi, ettei tapahtunut aja viranomaisia ylilyönteihin.

Yhtenäisyys valtionjohtajien kesken oli Hopsun mukaan selvästi nähtävissä, mutta poliittseen arkeen palataan jälleen huomenna.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme