Mainos
Mainos

Lavrov piti tiedotustilaisuuden – "Syyrian sodassa tapahtunut käänne"

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on pitänyt tänään tiedotustilaisuuden Moskovassa. 

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Iida Tikka seurasi tilaisuutta paikan päällä. 

Lavrovin mukaan Syyrian sodassa on tapahtunut käänne Venäjän ilmaiskujen ansiosta. Hänen mukaansa ilmaiskut ovat auttaneet hallituksen joukkoja valtaamaan alueita takaisin sitä vastustavilta terroristeilta.  

Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö kertoo armeijan ja sen tukijoiden vallanneen kapinallisilta kaupungin maan eteläosassa lähellä Jordanian rajaa. Eilen Syyrian hallitus kertoi vallanneessa toisen kaupungin Latakian rannikkomaakunnassa.  

Suomalaisasiantuntija: Sotamenestyksellä haetaan neuvotteluasemia

Syyrian hallinnon sotilaallinen ja poliittinen asema on vakiintunut Venäjän ilmaiskujen myötä, arvioi kapteeni Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulusta. Hänen mukaansa on kuitenkin liian aikaista puhua käänteestä koko sodan kokonaisuudessa.  

Parosen mukaan eri osapuolet hakevat sotilaallisesta menestyksestä parempia asemia neuvotteluihin, joiden alku on lykkääntynyt. Paronen uskoo, että neuvottelupöytään päästään, mutta niiden mahdolliset tulokset ovat täysin pimennossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme