Mainos
Mainos

MTV Uutiset Ukrainassa: Paikalliset ovat huolissaan sisällissodan syttymisestä

MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Petri Sarasteen mukaan ukrainalaiset alkavat olla huolissaan, että kireä tilanne leimahtaa sisällissodaksi. Saraste seuraa Ukrainan tapahtumia maan itäosan kaupungissa Donetskissa.

Saraste kertoo, että siviilit yrittävät elää mahdollisimman normaalia elämää, mutta venäjämielisillä joukoilla alkaa olla liipaisinsormi herkässä.

– Tilanne on edennyt siihen pisteeseen, että enää ei puhuta valtaajien ja mielenosoittajien armahtamisesta, vaan terroristeista, jotka pitää tarvittaessa tuhota. 

– Tapahtumat ovat edenneet uudelle, hengenvaaralliselle tasolle. Ihmiset ovat huolissaan, voiko tämä johtaa jopa sisällissodan syttymiseen, Saraste toteaa.

Ukrainan armeija vastasi tänään Itä-Ukrainan kaupunkien hallintorakennusten valtaajien toimintaan omalla, laajalla sotilasoperaatiollaan.

– Siihen on osallistunut hävittäjiä, sotilaskoneita, panssarivaunuja, erikoisjoukkoja. Enää ei hakata pampuilla, vaan ammutaan raskailla aseilla.

Kuolonuhrien ja loukkaantuneiden määrästä ei ole toistaiseksi tarkkoja lukuja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme