Mainos
Mainos

MTV Uutiset Ukrainassa: Tiedot Luhanskin valtauksesta epävarmoja

Ukrainan hallitus kertoo saaneensa haltuunsa kapinalliskaupunki Luhanskin.

Separatistit tosin eivät ole vahvistaneet tietoa. Ukrainassa oleva MTV Uutisten toimittaja Aino Huilaja kertoo, että tilanne Itä-Ukrainassa on epäselvä.

– Siellä taistelut raivoavat ja molemmat osapuolet eli Ukraina ja separatistit ovat tänään kertoneet edistyneensä. Ukrainan armeija kertoo vallanneensa ainakin osan Luhanskin kaupungista ja kapinallisten puolestaan kerrotaan ampuneen alas armeijan hävittäjän, Huilaja kertoo. 

– Näihin uutisiin tulee kyllä suhtautua suurella epäluulolla, sillä varmaa tietoa tuolta sota-alueelta on hyvin vaikea saada.

Huilajan mukaan jos Ukrainan armeija on todellakin saanut haltuunsa edes osan Luhanskin kaupungista, niin se on voitto silloin Ukrainan armeijalle

– Sillä silloin separatistien yhteydet Venäjälle heikkenevät ja tällä on sitten merkitystä jos ja kun Venäjältä virtaa aseita kapinallisille, Huilaja arvioi.

Luhanskin siviilien tilanne on surkea. Sähköt ja vesi ovat olleet poikki jo yli kaksi viikkoa, ja ruokavarat alkavat käydä vähiin. YK:n mukaan kaupungista on paennut yli neljännesmiljoona ihmistä. 

Sopua Venäjän avustussaattueesta ei kuitenkaan ole saatu aikaan. Venäjä haluaisi toimittaa Itä-Ukrainaan humanitaarista apua, mitä on epäilty jonkinlaiseksi peiteoperaatioksi.

Huilajan mukaan saattue tuskin pääsee rajan yli ainakaan tänään.

– Ensimmäiset 16 rekkaa ovat tulleet rajalle, mutta Ukraina on ilmoittanut, ettei se ole saanut Venäjältä edelleenkään kaikkia tarvittavia tietoja. Punainen risti on puolestaan sanonut, ettei se ole saanut Venäjältä eikä Ukrainalta turvatakuita, joten se ei ole valmis saattamaan rekkoja rajan yli, Huilaja kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme