Mainos
Mainos

MTV Uutiset Ukrainassa: Sopu on hauras

Kiovaan iltapäivällä saapuneen MTV Uutisten kirjeenvaihtajan Petri Sarasteen mukaan tunnelma kaduilla on jännittynyt.

Toistaiseksi väkivaltaisuuksia on vältetty.

– Sinne tuotiin lisää tavaraa: kiviä kerättiin, tuotiin renkaita ja vahvistettiin barrikadeja, keskusaukion mielenosoituspaikkoja seurannut Saraste kommentoi tänään alkuillasta.

– Nuorilla miehillä on kypärät, naamiot ja pamput mukanaan ja kaiken seassa kävelee vanhempia ihmisiä. Tunnelma on aika erikoinen: tynnyreissä poltetaan tulta ja ihmisille tarjoillan voileipiä ja lämmikettä.

Ukrainan oppositio on vedonnut kannattajiinsa, että mielenosoitukset sujuisivat rauhallisesti ilman provosointeja tai väkivaltaa.

– Hallituksen ja joidenkin opposition jäsenien mielestä tilanne on jo toiveikkaampi, mutta mielenosoittajien mielestä se ei muuttunut lainkaan, Saraste kertoi.

Saraste totesi, että rauhanomainen protestointi voi kärjistyä viikonlopun aikana. 

– Tilanne on räjähdysherkkä, koska paljon ihmisiä on pidätetty ja uhriluvut vaihtelevat: viranomaisten mukaan kuolleita on kaksi, mutta mielenosoittajat kertovat heitä olevan seitsemän. Lisäksi vangittuna on 150 ihmistä.

– Vaikea sanoa, mitä viikonloppuna tapahtuu, mutta sopu on erittäin hauras.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme