Mainos
Mainos

MTV Uutislive: Kuukauden poikkeustila hermostuttaa paikallisia Missourin osavaltiossa

Yhdysvalloissa Fergusonin kaupungissa varaudutaan mellakoihin, sillä oikeuden on määrä päättää lähipäivinä, nostetaanko valkoihoista poliisia vastaan syyte tapauksessa, jossa hän ampui mustaihoisen nuoren miehen Fergusonin kaupungissa.  

Nuoren miehen ampuminen aiheutti loppukesästä laajoja mellakoita Missourin osavaltiossa.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo MTV:n Uutislivessä, että tieto mahdollisista syytteistä tulee tämän kuun puolessa välissä, vaikka virallinen oikeuden määräaika on tammikuun puolella.

– Missourin osavaltion kuvernöörin ilmoitus julistaa kaupunkiin poikkeustila seuraavaksi 30 päiväksi kertoo, että päätös tullee aiemmin. Hätätilan julistus antaa kuvernöörille oikeuden kutsua kansalliskaartin joukot kaduille, minkä hän on jo tehnyt. Tämä on suututtanut osan paikallisista jo tässä vaiheessa, kertoo Karppinen.

Fergusonissa viimeisimmät mielenosoitukset ovat olleet rauhanomaisia. Paikalliset ovatkin sitä mieltä, että sananvapauteen puututaan nyt liikaa.

– Kuvernööri on kuitenkin vakuuttanut, että kansalliskaartin joukot pysyvät taka-alalla ja että kyse on arjen turvaamisesta kaiken varalta, sanoo Karppinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme