Mainos
Mainos

MTV Uutislive: Mannen-vuoreen dynamiittia?

Mannen-vuoren romahtamista odotellaan Länsi-Norjassa.

Alueelta on evakuoitu kaikki asukkaat, mutta kukaan ei tunnu tietävän, milloin asukkaat voivat palata takaisin koteihinsa.

Geologian tutkimuskeskuksen asiantuntija Philipp Shmidt-Thomé kertoo MTV Uutislivessä, että vuorten sortuminen on tavallista.

– Sortumisen ennustaminen on kuitenkin hyvin vaikeaa, koska alue on niin iso. Pitää löytää ja se heikko kohta, joka sortuessaan saa kivimassan liikkeelle. Vuoren sisään ei voi kuitenkaan katsoa, eli on täysin mahdotonta ennakoida, milloin sortuminen tapahtuu, sanoo Shmidt-Thomé

Shmidt-Thomén mukaan sortuminen voidaan saada aikaan myös keinotekoisesti. Tästä on muutamia hyviä kokemuksia maailmalta.

– Esimerkiksi Saksassa on pari esimerkkiä, jolloin sortuvaksi pian epäillyn vuoren rinteille on laitettu dynamiittia ja räjähdyksen avulla sortuminen on saatu käynnistymään.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot