Mainos
Mainos

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja G20-kokouksen lausumasta: "Osoittaa miten yksin USA on ilmastoasiassa"

Yhdysvaltojen jääminen pois G20-maiden huippukokouksen julkilausumasta on tappio globaalille ilmastonsuojelulle, kertoo MTV Uutisten Saksan-kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Yhdysvallat ilmoitti G20-maiden kokouksessa irtautuvan Pariisin ilmastosopimuksesta.

– Se on tietysti tappio, että näinkin merkittävä tai yksi suurimmista kasvihuonekaasujen tupruttajista jää ulkopuolelle. Se myös osoittaa, miten yksin Yhdysvallat on tässä ilmastoasiassa, Tapio Nurminen huomauttaa.

Nurmisen mukaan päätös tekee kansainvälisen diplomatian mielenkiintoiseksi, sillä esimerkiksi Kiina, Venäjä ja Saudi-Arabia ovat sitoutuneet Pariisin ilmastosopimukseen.

Vapaakauppasopu tärkeä suomalaisille

Huippukokouksen julkilausumassa puhutaan myös kauppasopimuksesta. Nurmisen mukaan vapaakauppaan löytynyt sopu on tärkeä yleisesti, mutta myös suomalaisten kannalta.

– Yhdysvallat on uhannut säätää teräksen tuonnille kovat tullit, ja siinä kohteena on ennen muuta Kiina, mutta myös eruooppalaiset teräksen tuojat. Se että asioita ruvetaan nyt yhdessä korjaamaan, on kyllä hyvä uutinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme