Mainos
Mainos

MTV Uutisten toimittaja Venäjällä: Vaalivilpistä keskustellaan, mutta ei syvällisesti

Vladimir Putin on saamassa yli 70 prosenttia äänistä Venäjän presidentinvaaleissa. MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mirja Kivimäki luonnehtii Putinin tulosta ennen näkemättömän hyväksi.

– Putinin vaaliorganisaatio on jo ehtinyt riemuita, että Putinin voiton prosenttiluku on erinomaisen hyvä, ja tulos antaa vahvan mandaatin, Kivimäki sanoo. 

Putinin presidenttikampanja oli harvinaisen vaisu.

– Joten kyllä tämän voi nähdä viestinä oppositiolle, sillä oppositiohan on yrittänyt virittää näihin vaaleihin jonkinlaista vaaliboikottia ja se näyttää nyt epäonnistuneen surkeasti.

Putinin murskavoitto oli varma jo etukäteen, sillä varteenotettavia vastaehdokkaita ei ollut. Putinin ylivoima johtunee osittain vaalivilpistä, josta on saatu päivän aikana viitteitä.

– Vaalivilpistä on myös täällä keskusteltu varsin paljon. Se halutaan enemmänkin nähdä täällä tällaisena teknisenä asiana, joka ikään kuin ratkeaisi sillä, että vaaliuurnista etsitään sitten ne vilpilliset ja virheelliset äänestyskortit pois –  ja asia olisi sillä ratkaistu.

Todellisuudessa kyse on Kivimäen mukaan kuitenkin paljon syvemmälle yhteiskuntaan menevästä asiasta.

– Siitä kuka saa olla ehdokkana, kuka saa näistä vaaleista raportoida, kuka näissä vaaleissa saa olla tarkkailijana ja niin edellen. Niitä on huomattavasti vaikeampi kitkeä täältä pois.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme