Mainos
Mainos

MTV Yhdysvalloissa: Ehdokkaat jännittävät, ketä uurnille ilmestyy – toteutuuko Trumpin vai Clintonin toive?

Yhdysvalloissa jännitetään presidentinvaalien äänestyspäivänä erityisesti sitä, ketkä äänestyspaikoille ilmestyvät. Molemmat presidenttiehdokkaat ovat kampanjoidessaan pyrkineet vetoamaan tiettyihin väestöryhmiin. 

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump toivoisi uurnille erityisesti vähemmän koulutettuja ja aiemmin äänestämättä jättäneitä amerikkalaisia.

– Trump toivoo uurnille valkoisia, vähemmän koulutettuja ja sellaisia, jotka eivät ole ennen vaaleista niin piitanneet, hän listaa.

Demokraattien Hillary Clintonin kannalta suotuisa vaalitulos syntyisi puolestaan, mikäli vähemmistöt aktivoituisivat äänestämään aiempaa innokkaammin.

– Clinton odottaa (äänestyspaikoille) vähemmistöjä, latinoita, afroamerikkalaisia ja tietysti naisia. 

Karppisen mukaan etenkään afroamerikkalaiset eivät kuitenkaan ole olleet vaaleista niin kiinnostuneita kuin nykyisen presidentin Barack Obaman ollessa ehdolla.

– Valkoinen työväenluokka on ollut jo ennakkoäänestyspaikoilla aktiivista, kuten myös latinot. Clintonin kannalta harmillista on kuitenkin ollut se, että afroamerikkalaiset eivät ole olleet (vaaleista) aivan niin innoissaan kuin Obaman aikaan.

Obama valittiin yhdysvaltain presidentiksi vuosien 2008 ja 2012 vaaleissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme