Mainos
Mainos

MTV3 Istanbulissa: Tilanne hyvin tulenarka

Tunnelma Istanbulin mielenosoituksissa on kiristymässä. Kiisteltyyn Istanbulin puistoon on kokoontunut tuhansia mielenosoittajia.

Paikalla olevan MTV3 Uutisten toimittaja Aino Huilaja kertoo, että puisto on aivan täynnä ihmisiä. Viimeisen tunnin aikana puistoon virrannut tuhansia ihmisiä. Juuri nyt ilmassa on selvästi pelkoa ja jännitystä.

– Mielenosoittajat kasaavat parhaillaan kiviä, laittavat hengityssuojaimia kasvoilleen sekä kypäriä päähinsä. Mielenosoittajat kertovat, että ovat valmiina ottamaan yhteen poliisin kanssa, jos poliisi päättää puuttua tilanteeseen. Silloin tilanne kyllä leimahtaa Istanbulissa, Huilaja kertoo.

Turkin pääministerin Recep Tayyip Erdoganin lausunnot ovat yhdistäneet mielenosoittajia entisestään.

– Tähän asti täällä on ollut rauhallista, mutta nyt täällä on vauvasta vaariin feministejä, urheilijoita, akateemista vanhempaa väkeä jopa vasemmistomuslimeja. Kaikkia yhdistää vaatimus siitä, että pääministeri kuuntelisi kansaa paremmin ja ymmärtäisi myös mielenosoittajien kantaa, Aino Huilaja kertoo puiston laidalta.

MTV3 Uutiset seuraa Turkin tilannetta nettisivuilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme