Mainos
Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Suomi on EU:ssa vakava häirikkö

Suomen jääräpäinen suhtautuminen euron kriisiin herättää ihmetystä Euroopassa, kertoo MTV3:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö.

Viime perjantain huippukokouksen jälkeen Suomi on Petäistön mukaan nostettu silmätikuksi lukemattomissa tiedotusvälineissä eri puolilla Eurooppaa.

– Suomea pidetään vakavana häirikkönä, joka aina pistää itsensä nurkkaan. Virkamiehet, diplomaatikot ja tarkkailijat ihmettelevät sitä ja sanovat, että ei unioni pysty toimimaan näin, Petäistö kertoo.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Italian pääministeri Mario Monti kokoustivat tänään Roomassa huippukokouksen pohjalta.

Kumpikin valtionjohtaja sanoi, että huippukokouksessa tehdyt päätökset olivat yksimielisiä.

– Suomi on jätetty yksin vaatimuksineen jälkimarkkinaostojen kieltämisestä. Monti on sanonut, että hän aikoo taivuttaa Suomea yleiselle kannalle asiassa, Petäistö kertoo.

Aikaisemmin Suomea tukenut Hollantikin on vetäytynyt pois kiistasta.

Maan valtionvarainministeri Jan Kees de Jager viestitti parlamentille tänään, että se ei aio vaatia jälkimarkkinaostojen kieltämistä.

Tarkkaa syytä suunnanmuutokselle ei tiedetä.

– Kun jäsenmaa huomaa, että se ei onnistu saamaan enemmistön tukea taakseen, se palaa hiljaisesti ruotuun. Näin on ehkä käynyt Hollannille, Petäistö epäilee.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön juttu (Seitsemän uutiset 4.7.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme