Mainos
Mainos

MTV3:n Lumikero Oslossa: Breivik hymyili ja oli tuomiosta onnellinen

MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero seuraa paikan päällä Oslossa Anders Behring Breivikin oikeusistuntoa, jossa hänet tuomittiin 21 vuodeksi vankeuteen.

Kari Lumikero kuvaa tunnelmaa oudoksi, sillä tuomittu ei ole peitellyt tunteitaan.

– Breivik oli hyvin tyytyväinen ja hän hymyili jo oikeuteen tullessaan. Kun tuomio julkistettiin, hän hymyili avoimesti ja vaikutti tyytyväisen oloiselta. Breivikin omaisetkin tuntuivat tuomioon tyytyväiseltä. He näyttivät peukkuja ja hymyilivät, Lumikero kuvailee.

Oikeussalissa on tähän mennessä käyty läpi ensimmäistä räjähdysiskua. Tuomiossa todettiin, että hän on henkisesti valmistautunut tähän iskuun jo hyvin pitkään. Breivik saa puheenvuoron, joka tullee olemaan lyhyt.

– Hämmästyttävää on se, että miten hyvin hän onnistui kaikissa suunnitelmissaan. Kaikki mitä hän suunnitteli lopulta toteutui. Breivikiä harmittaa ainoastaan se, ettei hän kerinnyt tappaa saarella useampia ihmisiä, ennen kuin poliisi tuli paikalle, Lumikero jatkaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme