Mainos
Mainos

MTV3:n toimittaja Chilessä: Hermostuneisuus näkyy jo omaisten kasvoista

MTV3:n uutisten ulkomaantoimittaja Janne Hopsu seuraa Chilen Copiapóssa 33 kaivosmiehen pelastusoperaation etenemistä. Tänään kerrottiin, että miesten nosto päästään aloittamaan keskiviikkona aamukuudelta Suomen aikaa. Tällöin Chilessä on keskiyö.

Poikkeukselliseen ajankohtaan ei Hopsun mukaan liity mitään erityistä dramatiikkaa.

- Uskon, että nostoon ryhdytään heti kuin se vain on mahdollista. Pelastajilla on edessään vielä harjoituksia. En usko, että erikoiselle aloitusajankohdalle on mitään muuta selitystä kuin se, että vielä on edessä testejä ja nosto aloitetaan niin pian kuin se on mahdollista, Hopsu summaa.

Keskelle Atacaman autiomaata on viime kuukausien aikana syntynyt pieni "kaupunki" ja mittava mediakeskus, josta raportoidaan jatkuvasti pelastusoperaation etenemisestä eri puolille maailmaa. Alueella toimii myös koulu.

Tunnelma leirissä on ollut Hopsun mukaan erittäin lämmin ja yhteisöllinen, mutta huoli alkaa näkyä kaivosmiehiä odottavien omaisten kasvoista.

- Ihmiset hymyilevät, kukaan ei ole ärtyisä ja kaikki antavat tilaa toisilleen, jopa toimittajatkin auttavat täällä ystävällisesti toisiaan, mutta omaisissa alkaa selvästi näkyä hieman hermostuneisuuden merkkejä.

(MTV3)

Katso Janne Hopsun raportti Copiaposta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme