Mainos
Mainos

MTV3:n toimittaja Japanissa: Täällä on todellakin pian kuoleman vaara

MTV3:n toimittaja Petri Sarasteen mukaan tilanne Japanissa on muuttumassa hengenvaaralliseksi. Sekä kuolonuhrien että säteilyarvojen määrä on koko ajan nousussa.

– Viimeisimpien raporttien mukaan 16 600 kuollut on joko kuollut tai kadoksissa. Luku nousee koko ajan. Samoin säteilymäärä on viranomaisten mukaan nousussa moninkertaiseksi, Saraste kertoo.

Saraste itse on kehotusten mukaan poistumassa Tokiosta. Vaikka tilanne on hälyttävä, muuten kaupungista ei ole kuitenkaan valtavaa vielä joukkopakoa.

–Suur-Tokion alueella on 35 miljoonaa ihmistä, eivätkä he kaikki toki voi tuosta vain jonnekin lähteä. Mutta kaikki ne, jotka vain kynnelle kykenevät ovat lähdössä. Eivät välttämättä pois maasta, mutta ainakin etelämmäksi.

Viranomaiset yrittävät rauhoitella kansalaisia parhaansa mukaan. Sarasteen mukaan ihmisten luottamus viranomaisiin horjuu kuitenkin pahasti .

– Kukaan japanilainen, jonka olen tavannut täällä, ei usko enää näihin hallituksen tiedonantoihin. On aivan selvää, että niillä yritetään pienentää paniikkia.

Tilanne Japanissa on Sarasteen arvion mukaan todellakin vaarallinen.

– Jos säteilyarvot ovat sitä luokkaa jota Yhdysvallat ja EU esittävät, niin täällä on todellakin pian kuoleman vaara.

Katso Petri Sarasteen kommentit Tokiosta: (Huomenta Suomi 18.3.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme