Mainos
Mainos

Mubarak ja Netanyahu neuvottelivat tuloksetta

Egyptin ja Israelin johtajat eivät onnistuneet luotsaamaan Lähi-idän rauhanprosessia sen nykyisestä umpikujasta.

Egyptin presidentti Hosni Mubarak ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu neuvottelivat egyptiläisessä Sharm-el-Sheikhin lomakeskuksessa Punaisenmeren rannalla. Johtajat sanoivat kolmetuntisten neuvottelujen jälkeen, että tarvitaan lisää aikaa ja uusia tapaamisia jotta keskeytyksissä olleet rauhanneuvottelut Israelin ja palestiinalaisten välillä voidaan aloittaa uudelleen. Netanyahun mukaan neuvottelut olivat kuitenkin hyvä alku rauhankehityksen saamiseksi uudelleen raiteilleen.

Asutustoiminta kiistakysymyksenä

Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut keskeytyivät maaliskuussa, kun Israel aloitti kiistellyn juutalaislähiön rakennuksen pääasiassa palestiinalaisten asuttamassa Itä-Jerusalemissa.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat kieltäytyy aloittamasta neuvotteluja uudelleen, jos Israel ei keskeytä lähiön rakentamista. Netanyahu on puolestaan vakuuttanut, että rakennustyöt Itä-Jerusalemissa jatkuvat. Mubarak ja Netanyahu eivät tänään kommentoineet kiisteltyä rakennushanketta.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme