Mainos
Mainos

Mubarak: Kaikki arabit vastustavat iskua Irakiin

Egyptin presidentin Hosni Mubarakin mukaan kaikki arabimaat vastustavat Irakin-iskua. Mubarak muistuttaa, että ilmapiiri on tulenarka jo palestiinalaistenkin vuoksi.

Kaikki arabimaat vastustavat Yhdysvaltain kaavailemaa iskua Irakiin, sanoi Egyptin presidentti Hosni Mubarak tavatessaan opiskelijoita Aleksandrian yliopistossa.

Saudi-Arabia on Mubarakin mukaan selvästi sanonut, ettei se aio antaa tukikohtiaan käytettäviksi Irakiin iskemiseksi. Mubarak sanoi televisioidussa puheessaan varoittaneensa Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia siitä, että sotilaallinen väliintulo Irakissa voisi johtaa "kaaokseen alueella".

-Jos iskette Irakiin ja surmaatte Irakin kansalaisia samaan aikaan kun palestiinalaisia surmataan, se johtaisi vaaralliseen tilanteeseen - kukaan arabijohtaja ei pysty hallitsemaan joukkojen vihaista purkausta, Mubarak sanoi.

-Luulen, että Yhdysvallat on tietoinen siitä, Mubarak sanoi.

Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney sanoi maanantaina, että Yhdysvallat liittolaisineen ei voi olla välittämättä Irakin presidentin Saddam Husseinin aiheuttamasta uhasta. -Toimettomuus on suurempi vaara kuin toiminnasta koituva vaara, Cheney sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme