Mainos
Mainos

Mubarak marssitetaan oikeuden eteen

Egyptiä kolme vuosikymmentä rautaisella otteella johtanut Hosni Mubarak marssitetaan oikeuden eteen murhista ja korruptiosta syytettynä. Historiallisen oikeudenkäynnin on määrä alkaa huomenna.

Yhdessä Mubarakin kanssa syytettyjen penkille joutuvat hänen poikansa Alaa ja Gamal, ex-sisäministeri Habib al-Adiy ja kuusi turvallisuuspalvelun johtajaa. Mubarakin läheinen liittolainen, liikemies Hussein Salem on syytteessä poissaolevana.

Syytteet ovat kovat: joukkion epäillään syyllistyneen miljoonien dollarien kavaltamiseen ja yli 800 mielenosoittajan surmaan alkuvuoden protestiaallossa. Seurauksena voi olla jopa hirttotuomio.

Kysymyksiä oikeudenkäynnin ympärillä kuitenkin riittää. Vielä aattonakaan ei ollut varmuutta siitä, mikä on Mubarakin terveydentila. Häntä on hoidettu sydänvaivojen takia Sharm el-Sheikhin sairaalassa, mutta tarkempi kunto riippuu siitä, ketä uskoo.

Lakimiehen mukaan Mubarakilla on vatsasyöpä ja hän on vajonnut hetkeksi koomaan. Sairaalalähteet kertovat puolestaan Mubarakin olevan masentunut ja menneen syömälakkoon. Sen sijaan maan terveysministerin mukaan Mubarak on oikein hyvässä kunnossa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme