Mainos
Mainos

Mubarak saamassa ylivoimaisen voiton Egyptissä

Egyptin presidentinvaalien äänestysprosentti on jäämässä hyvin alhaiseksi. Istuvan presidentin Hosni Mubarakin pääkilpailijana pidetty Ayman Nur on ilmoittanut tekevänsä valituksen presidentinvaaleissa esiintyneiden väärinkäytösten vuoksi.

Egyptin presidentti Hosni Mubarak on saamassa noin 80 prosenttia presidentinvaaleissa annetuista äänistä. Muut ehdokkaat ja riippumattomat tarkkailijat kertoivat kuitenkin vaalivilpin olleen yleistä.

Äänestysprosentti Egyptin kautta aikojen ensimmäisissä usean ehdokkaan presidentinvaaleissa jää alhaiseksi. Eräiden tietojen mukaan äänestysprosentti jää alle 30:een.

Vaaleissa ehdokkaana ollut Ayman Nur kertoi tekevänsä virallisen valituksen presidentinvaaleissa esiintyneiden väärinkäytösten vuoksi. Nurin mukaan äänestys on uusittava.

Nurin edustajat ja myös useat riippumattomat vaalitarkkailijat kertoivat, että Mubarakin kannattajat olivat rikkoneet vaalilakia äänestyspaikoilla. Nurin ja Mubarakin lisäksi vaaleissa oli kahdeksan muuta ehdokasta.

Nurin valitus saattaa kuitenkin kaatua, sillä keskusvaalilautakunnan pääsihteeri sanoi äänestyksen päätyttyä, että vaalit sujuivat hyvin. Keskusvaalilautakunnan odotettiin ilmoittavan vaalituloksen perjantaina tai lauantaina.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme