Mainos
Mainos

Mubarak uhkasi peruuttaa Lähi-Idän konferenssin

Egyptin presidentti Hosni Mubarak uhkasi tänään peruuttaa marraskuuksi kaavaillun Lähi-Idän talouskonferenssin, ellei Israel pian täytä rauhansitoumuksiaan.

Mubarakin mukaan maailma on antanut Israelin pääministerille Benjamin Netanyahulle yli kaksi kuukautta aikaa, eikä se voi odottaa enää kauempaa.
-Ellei rauhanprosessissa, sopimusten toteuttamisessa ja neuvotteluihin ryhtymisessä tapahdu selvää edistystä, uskon, että useat maat eivät osallistu (konferenssiin), Mubarak sanoi Aleksandriassa yliopistoväelle pitämässään puheessa.

Mubarak vaati Israelia ryhtymään nopeisiin toimiin ennen konferenssia, tai muuten sen pitämisessä ei hänen mukaansa ole mieltä. Erityisesti hän arvosteli sitä, ettei Israel ole toteuttanut aikeitaan vetäytyä Länsirannalla sijaitsevasta Hebronin kaupungista.

Konferenssi, jonka tarkoituksena on edistää Israelin ja arabimaiden taloudellisia suhteita, on kaavailtu pidettäväksi Kairossa 12.-14. marraskuuta.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme