Mainos
Mainos

Mugabe väittää koleraepidemian päättyneen

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe julistaa maata koetelleen koleraepidemian päättyneeksi. Useat eri apujärjestöt ovat kiistäneet heti väitteen sanoen, että tilanne on pikemminkin pahenemassa.

Mugabe sanoo zimbabwelaisten lääkäreiden saaneen yhdessä Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa taudin aisoihin. Hän syyttää Britannian, Yhdysvaltain ja Ranskan johtajia yrityksistä puuttua Zimbabwen asioihin koleran varjolla.

-Koleran takia (Gordon) Brown, (Nicolas) Sarkozy ja (George) Bush haluavat sotilaallista väliintuloa. Nyt kun ei ole enää koleraa, ei ole syytä sotiakaan, 84-vuotias hallitsija sanoo.

YK:n tuoreiden tietojen mukaan kolera on tappanut Zimbabwessa jo noin 790 ihmistä. Luku nousee koko ajan. Sairastuneita on ainakin 1 6000.

- Jos mikään on varmaa Zimbabwen nykykaaoksessa niin se, että koleraepidemia ei ole hallinnassa, kommentoi Pelastakaa lapset -järjestön Zimbabwen-johtaja Rachel Pounds.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme