Mainos
Mainos

Muhammed-piirtäjä Vilks ei anna periksi

Ristiriitaisia ja voimakkaita tuntemuksia herättävästä Muhammed-piirroksestaan tunnettu ruotsalaistaiteilija Lars Vilks sanoo, että hän haluaa pitää loppuun sananvapautta käsitelleen luentonsa Uppsalan yliopistossa. Luentotilaisuus keskeytyi, kun Vilks joutui hyökkäyksen kohteeksi tiistai-iltana.

Uppsalan yliopiston henkilökunta suhtautuu kuitenkin varauksella ajatukseen Vilksin uudesta luennosta sen jälkeen, kun poliisi joutui taltuttamaan hyökkääjän pippurisumutteella.

Vilks oli ehtinyt puhua luentosalissa vain muutaman minuutin, kun eturivissä istunut mies hyökkäsi häntä kohti. Vilks ehti väistää miestä ja paikalla olleet poliisit ottivat hyökkääjän kiinni.

Luentosalissa olleiden mukaan Vilks näytti yleisölle seksuaalissävytteisiä kuvia, joissa henkilöt kantoivat Muhammed-naamioita.

Silminnäkijöiden mukaan yleisö oli alkanut vastustaa videon näyttämistä äänekkäästi, jonka jälkeen eturivin mies hyökkäsi Vilksia kohti.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme