Mainos
Mainos

Muhammed-skandaali paisuu taas - kohukuva julki Ruotsin lehdissä

Useat ruotsalaislehdet ovat julkaisseet tänään profeetta Muhammedista tehdyn kohukuvan. Kuvan julkaisivat ainakin sanomalehdet Expressen, Dagens Nyheter ja Sydsvenskan.

Expressenin mukaan kyseessä on kannanotto sananvapauden puolesta. Suurista sanomalehdistä Aftonbladet puolestaan päätti jättää kuvan julkaisematta, koska sillä ei lehden mukaan ole enää uutisarvoa.

Taiteilija Lars Vilksin piirroksessa profeetta on koiran hahmossa. Se julkaistiin alun perin Nerikes Allehanda -sanomalehdessä vuonna 2007.

Irlannin poliisi pidätti eilen seitsemän henkilöä epäiltynä Vilksin murhan suunnittelusta. Pidätetyt ovat muslimeja.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan myös amerikkalaista naista syytetään ruotsalaisen miehen murhan suunnittelusta. Oikeusministeriö ei ole kommentoinut sitä, onko ruotsalainen mies Lars Vilks.

Syyttäjän mukaan pennsylvanialainen Colleen LaRose etsi internetistä tekijöitä väkivaltaisille hyökkäyksille Euroopassa ja Etelä-Aasiassa. Hänen muut syytteensä koskevat terrorismin tukemista ja identiteettivarkauden yritystä.

(MTV3 - STT - AFP - TT)

Katso Kari Lumikeron raportti Tukholmasta (Seitsemän uutiset 10.3.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme