Mainos
Mainos

Mukana vain yksi venäläinen – täältä Bilderberg-edustajat tulevat

Bilderberg-kokoukseen osallituu niin toimitusjohtajia, ministereitä, tutkijoita kuin muita asiantuntijoitakin. Osallistujat tulevat 21 eri maasta.

Toimitusjohtajan titteli on yhteensä 30 osallistujalla, puheenjohtajan titteli taasen on 41 kokousedustajalla.

Ministereitä on mukana yhteensä seitsemän kappaletta, joista yksi on Suomen Alexander Stubb. Pääministereistä mukana ovat Belgian Charles Michel sekä Hollannin Mark Rutte. Presidenttejä mukana on ainoastaan yksi: Itävallan Heinz Fischer.Ruotsalaisia neljä, venäläisiä yksi

Selkeästi suurin joukko osallistujista tulee Yhdysvalloista, 34 henkeä. Seuraavaksi eniten väkeä kokoukseen tulee Iso-Britanniasta, 12 henkeä, sekä Ranskasta, 10 henkeä.

Suomesta mukana on kolme henkeä: valtiovarainministeri Alexander Stubb, Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen sekä Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen.

Ruotsalaisia paikalla on neljä kappaletta. Heidän joukossaan ovat muun muassa öljy-yhtiö BP:n ja Volvon hallituksen puheenjohtaja Carl-Henric Svanberg sekä elinkeino- ja innovaatioministeri Mikael Damberg.

Venäläisiä kokouksessa on paikalla ainoastaan yksi, vaikka pelkästään Venäjää käsittelevälle keskustelulle on varattu oma aikansa kokouksessa. Venäjältä tuleva Sergei Guriev on professorina Ranskassa Paris Institute of Political Studies -yliopistossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme