Mainos
Mainos

Munasolut säilöön pakastamalla

Lapsettomuuden hoito on kehittynyt vuosi vuodelta nopeammin. Nyt kalifornialaisella lapsettomuusklinikalla pakastetaan alkioiden sijasta munasoluja. Menetelmä auttaa niin lapsettomuudesta kärsiviä kuin parhaassa hedelmällisyysiässä olevia, jotka syystä tai toisesta haluavat siirtää lapsentekoa.

Losangelesilainen lapsettomuusklinikka tähyää suuria markkinoita munasolujen pikajäädyttämisellä. Operaatio maksaa 9000 dollaria.

- Ideaali munasolun talteen laittaja on siinä 20-35-vuotias, koska silloin munasolut ovat laadullisesti parhaita. Eettisesti on helpompaa säilyttää munasoluja kuin alkiota, koska joissakin tapauksissa pariskunnat päättävät erota, losangelesilaisen lapsettomuusklinikan johtaja Thomas J.Kim kertoo.

Klinikka kertoo keksineensä menetelmän, jolla munasolun pakastus onnistuu vahingoittamatta solurakennetta. Suomalaisasiantuntijankin mukaan se on ihan realistinen lähiajan lapsettomuushoitokeino myös Suomessa.

Jopa viidesosa pariskunnista kärsii jossain elämänsä vaiheessa lapsettomuudesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.05.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme