Mainos
Mainos

Münchenin ammuskelusta epäilty saatu kiinni – poliisin mukaan kyse ei ollut terrorismista

Münchenissä ammuskeltiin tänään rautatieasemalla, tekijä on pidätetty.

Saksalaismedian mukaan yksi naispoliisi on haavoittunut vakavasti päähän ja kaksi ohikulkijaa lievemmin. Poliisi kertoo, että tekijä on pidätetty ja hän haavoittui myös.

Muista osallisista ei ole viitteitä, poliisin tiedottaja kertoi. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity poliittisia tai uskonnollisia motiiveja. Tekijä toimi poliisin tiedottajan mukaan "henkilökohtaisista syistä".

Poliisin mukaan kyse ei ollut terrori-iskusta. Saksalaisen epäillyn kerrotaan olevan kotoisin Münchenin alueelta, eikä hänellä ole aiempaa rikosrekisteriä.

Poliisi ei halunnut kommentoida ammuttujen laukausten tarkkaa määrää, mutta Bildin haastatteleman silminnäkijän mukaan laukauksia olisi ollut viisi. Poliisin mukaan asemalle saapuneessa junassa oli ollut tappelu ja poliisin saavuttua paikalle epäilty yritti työntää poliisin junan alle. Kun poliisi yritti ottaa miehen kiinni, tämä sai haltuunsa poliisin aseen ja ampui poliiseja kohden useita kertoja.

Tapahtumapaikalle saapui runsaasti poliiseja, joidenkin tietojen mukaan jopa 300. Paikalle saapui myös poliisin erikoisjoukkoja ja helikoptereita.

Poliisi on eristänyt alueen. Ammuskelu tapahtui Unterföhringin paikallisliikenteen aseman laiturialueella. Asema sijaitsee Münchenin keskustan koillispuolella. Bildin silminnäkijöiltä saamien tietojen mukaan asemalla olleen junan matkustajat suojautuivat junan lattialle ja yksi sivullisista olisi haavoittunut jalkaan.

Poliisi kuulustelee paikalla olleita sekä tutkii valvontakameroiden tallenteita.

Unterföhringin asema sijaitsee toisen Münchenin keskustasta lentoasemalle kulkevan junalinjan varrella. Junaliikenne rataosuudella pysäytettiin operaation ajaksi.

Viime vuoden toukokuussa yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui, kun mies puukotti ihmisiä Grafingin paikallisliikenteen rautatieasemalla Münchenin itäpuolella. Viranomaisten mukaan miehellä oli psyykkisiä ja huumeongelmia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme