Mainos
Mainos

Münchenin ampujaepäillyn kotoa löytyi kirja lapsisurmaajista

Ampujille on tavallista, että he haluavat ottaa selvää muista ampujista, sanoo Why Kids Kill -kirjan kirjoittanut psykologi Peter Langman brittilehti Guardianissa.

Guardianin mukaan poliisi löysi kirjan Münchenin ampujaksi epäillyn kotoa. Saksan poliisi on kertonut uutistoimisto AFP:n mukaan, että epäilty oli perehtynyt joukkosurmista kertovaan kirjallisuuteen.

Yhdysvaltalainen Langman sanoo Guardianissa, että ampujat saattavat etsiä aikaisemmista teoista ja tekijöistä esimerkkiä. Hän lisää, että kyse voi olla halusta hakea kumppanuutta ja olla seuraava iso joukkomurhaaja. Joillekin julkisuus näyttää olevan yksi motiivi, Langman lisää.

Perjantain joukkoampumisessa kuoli yhdeksän ihmistä. Epäilty surmasi veriteon jälkeen itsensä.

"Kiusaamisen vaikutusta vaikea mitata"

Langman esittelee kirjassaan psykologisia syitä kouluampumisille ja sille, miksi joillain nuorilla on taipumusta väkivaltaisiin tekoihin.

Guardianin mukaan kirjassa luokitellaan kymmenen tunnettua koulumurhaajaa kolmeen ryhmään: psykopaatteihin, psykoottisiin ja traumatisoituneisiin.

Saksan sisäministeri Thomas de Maizieren mukaan epäilty ampuja oli kärsinyt kiusaamisesta. Langman sanoo Guardianin haastattelussa, että kiusaamista joukkoväkivallan motiivina liioitellaan usein, ja että sen korostaminen syrjäyttää monia muita seikkoja.

Hänen mukaansa kiusaamisen vaikutusta on lisäksi vaikea osoittaa tai mitata. Langman sanoo, että paljon voimakkaampia syitä ovat mielenterveysongelmat, koulukuri, epävakaat kotiolot tai hylätyksi tuleminen rakkaudessa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme