Mainos
Mainos

Yllätyskäänne: Münchenin ampujan teini-ikäinen kaveri on pidätetty

Münchenissä poliisi on pidättänyt perjantaisesta joukkoampumisesta epäillyn 18-vuotiaan teini-ikäisen ystävän. Münchenin poliisi kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa. 

Pidätetty on 16-vuotias afganistanilaispoika, jota poliisin mukaan epäillään mahdollisesta yhteydestä joukkoampumiseen. Aiemmin poliisi on sanonut, ettei perjantaisesta joukkoampumisesta epäillä itsensä ampumisen päätteeksi surmanneen 18-vuotiaan lisäksi muita.

Poliisi tutkii 16-vuotiaan yhteyttä Facebook-tiliin, jolla yritettiin houkutella ihmisiä ampumispaikalle McDonald's-ravintolaan.

Pääsyyttäjä kertoi aiemmin, että ampuja vietti viime vuonna kaksi kuukautta psykiatrisessa sairaalassa lasten- ja nuortenosastolla. Hän kärsi paniikkikohtauksista ja sosiaalisten tilanteiden pelosta, selviää ampujan huoneesta löytyneistä dokumenteista.

Mediatietojen mukaan ampuja oli saanut psykiatrista hoitoa viimeksi kesäkuussa.

Ampuja oli erittäin kiinnostunut norjalaisesta massamurhaaja Anders Behring Breivikistä, jonka tekemän joukkomurhan vuosipäivänä myös Münchenin ampuminen tapahtui.

Poliisi uskoo, että ampuja oli kiinnostunut myös Winnendenin joukkoampumisesta Saksassa, jossa teini tappoi 15 entisestä koulustaan.

Münchenin perjantaisessa ampumisessa kuoli yhdeksän ihmistä. Lopuksi 18-vuotias tekijä ampui itsensä.

Suurin osa kuolleista oli teini-ikäisiä ja ulkomaan kansalaisia. Mukana oli turkkilainen, kaksi turkkilais-saksalaista, unkarilainen, kosovolainen ja kreikkalainen, poliisi kertoo.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme