Mainos
Mainos

Münchenin epäilty ampuja 18-vuotias iranilaistaustainen mies - veriteon motiivi mysteeri

Saksassa Münchenissä ostoskeskusampumisesta epäilty oli poliisin mukaan iranilaistaustainen 18-vuotias mies, joka oli asunut Münchenissä yli kaksi vuotta. Hänellä oli Saksan ja Iranin kaksoiskansalaisuus.   

Epäillyllä ei poliisin mukaan tällä hetkellä tiedetä olleen yhteyksiä äärijärjestöihin, eikä hänellä ollut aiempaa rikostaustaa, poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa. Veriteon motiivi on poliisin mukaan yhä "täysin epäselvä".  

Tällä hetkellä poliisi ei epäile muita henkilöitä joukkoampumisesta.   
Epäilty surmasi itsensä joukkoampumisen jälkeen. Hänen lisäkseen Münchenin joukkoampumisessa kuoli yhdeksän ihmistä ja haavoittui yli 20.   

Poliisin mukaan 21 ihmistä tuotiin sairaalaan, ja heistä 16 on yhä hoidossa. Kolmen vammat ovat hengenvaaralliset. Haavoittuneiden joukossa on lapsia. Kuolonuhrien joukossa on poliisin mukana teini-ikäisiä.   

Epäilty käytti ampumisessa käsiasetta.  

Silminnäkijät puhuivat useista hyökkääjistä  

Ampuminen alkoi OEZ-ostoskeskuksessa sijaitsevasta hampurilaisravintola McDonald'sin tiloista eilen noin kello 19 Suomen aikaa eli noin kello 18 paikallista aikaa. Ampuminen jatkui myös läheisellä kadulla.  

Epäilty pakeni poliisia ampumisen jälkeen ja poliisi myös ampui kohti epäiltyä, Münchenin poliisin tiedotustilaisuudessa kerrottiin. Poliisi kadotti epäillyn hetkeksi, jonka jälkeen hän löytyi kuolleena ostoskeskuksen läheiseltä sivukadulta.  

Poliisin mukaan joukkoampumisen jälkeen aloitettu suuri operaatio, jossa etsittiin jopa kolmea muuta mahdollista hyökkääjää, perustui silminnäkijähavaintoihin.

Poliisin operaatioon osallistui kaikkiaan yli 2 300 poliisia. Operaatiossa oli lähes kaikki poliisivoimat Münchenistä, kolmen eri osavaltion erikoisyksikköjen poliisit, sekä Saksan ja Itävallan poliisien terrori-iskuihin erikoistuneet yksiköt.

Ostoskeskukselta poistui tapahtumien jälkeen kovaa vauhtia ajanut auto, jonka matkustajia epäiltiin aluksi osallisiksi tapahtumaan. Poliisin mukaan nämä epäilyt on kuitenkin nyt hylätty.  

Ristiriitaista tietoa liikkui - ihmiset tarjosivat toisilleen apua

Münchenin julkinen liikenne suljettiin, koska poliisi sai myös paljon yhteydenottoja ampumisista muualla kaupungissa. Poliisin mukaan tällaisia ampumisia ei kuitenkaan tiettävästi tapahtunut.  

Myös Münchenin lentokentällä oli aamuyöllä poliisihälytys, joka sekin osoittautui myöhemmin vääräksi.

Münchenin julkinen liikenne palautuu normaaliksi noin kello neljä aamulla paikallista aikaa, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa.  

Sosiaalisen median, lähinnä Facebookin kautta sadat kaupunkilaiset tarjosivat omia asuntojaan turvaksi ja suojaksi niille, jotka poliisioperaation takia joutuivat keskeyttämään matkansa, eivätkä päässeet matkustamaan koteihinsa tai hotelleihinsa.

Noin sata ihmistä hakeutui suojaan poliisiasemille.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme