Mainos
Mainos

Münchenissa ammuskelu rautatieasemalla – useita haavoittunut

Saksan Münchenissä on ammuttu rautatieasemalla, kertoo Münchenin poliisi Twitterissä.

Saksalaismedian mukaan yksi naispoliisi on haavoittunut vakavasti päähän ja kaksi ohikulkijaa lievemmin. Sivullisten vammat eivät ole vakavia. Poliisi kertoo, että tekijä on pidätetty ja hän haavoittui myös.

Muista osallisista ei ole viitteitä, poliisin tiedottaja kertoi. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity poliittisia tai uskonnollisia motiiveja. Yksittäinen tekijä toimi poliisin tiedottajan mukaan "henkilökohtaisista syistä".

Poliisin mukaan kyse ei ollut terrori-iskusta. Epäillyn kerrotaan olevan kotoisin Münchenin alueelta, eikä hänellä ole aiempaa rikosrekisteriä. Joidenkin tietojen mukaan hän olisi saksalainen.

Poliisi ei halunnut kommentoida ammuttujen laukausten tarkkaa määrää, mutta Bildin haastatteleman silminnäkijän mukaan laukauksia olisi ollut viisi. Poliisin saksalaismedialle kertomien tietojen mukaan asemalla olisi ollut tappelu, ja poliisin saavuttua paikalle, epäilty yritti työntää poliisin junan alle. Poliisin yritettyä ottaa miehen kiinni, tämä sai haltuunsa poliisin aseen ja ampui poliiseja kohden useita kertoja.

Tapahtumapaikalle saapui runsaasti poliiseja, joidenkin tietojen mukaan jopa 300. Paikalle saapui myös poliisin erikoisjoukkoja ja helikoptereita.

Poliisi on eristänyt alueen. Ammuskelu tapahtui Unterföhringin paikallisliikenteen aseman laiturialueella. Asema sijaitsee Münchenin keskustan koillispuolella. Bildin silminnäkijöiltä saamien tietojen mukaan asemalla olleen junan matkustajat suojautuivat junan lattialle ja yksi sivullisista olisi haavoittunut jalkaan.

Poliisi kuulustelee paikalla olleita sekä tutkii valvontakameroiden tallenteita.

Unterföhringin asema sijaitsee toisen Münchenin keskustasta lentoasemalle kulkevan junalinjan varrella. Junaliikenne rataosuudella pysäytettiin operaation ajaksi.

Viime vuoden toukokuussa yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui, kun mies puukotti ihmisiä Grafingin paikallisliikenteen rautatieasemalla Münchenin itäpuolella. Viranomaisten mukaan miehellä oli psyykkisiä ja huumeongelmia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme