Mainos
Mainos

Munkkien polttoitsemurhat leviävät Kiinassa

Tiibetiläismunkkien tekemät polttoitsemurhat leviävät Kiinassa. Maaliskuun alusta alkaneen kampanjan aikana itsensä on sytyttänyt liekkeihin Sichuanin Aban tiibetiläisalueilla jo 11 munkkia ja nunnaa. Heistä kuusi on menehtynyt saamiinsa vammoihin. Viranomaiset ovat estäneet neljän munkin kuoleman, mutta samalla he ovat kadonneet tietymättömiin.

Aban kunnassa asuu pääosin etnisiä tiibetiläisiä ja alueella on kymmeniä luostareita, joissa asuu noin 8000 munkkia. Kuuluisin niistä on Kirtin luostari, jossa asuu noin 2500 munkkia.

Nimettöminä pysyttelevä tiibetiläismunkkien edustaja on kertonut polttoitsemurhien olevan seurausta Kiinan viranomaisten yhä tiukemmalle linjalle tiibetiläismunkkeja kohtaan. Lähteen mukaan Kiina on lähettänyt 800 viranomaista luostareihin "uudelleenkouluttamaan" munkkeja ja vahtimaan heidän tekemisiään.

Kurikampanjan yhteydessä 300 munkkia pidätettiin viime huhtikuussa ja monia heistä on kidutettu. Lähteen mukaan Aban alue on kuin sotatilassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme