Mainos
Mainos

Murdochin mediaimperiumin brittijohtaja eroaa urkintajupakan takia

Britanniassa mediamiljardööri Rupert Murdochin mediaimperiumin yksi johtajista on eronnut urkintaskandaalin takia.

Murdochin omistama mediakonserni News Corp on vahvistanut tiedon siitä, että konsernin Britannian-yksikön johtoon kuuluva Rebekah Brooks on eronnut. Hän oli joutunut ankaran julkisen arvostelun kohteeksi News of The Worldin harjoittaman puhelinsalakuuntelun takia.

Brooks oli News of the World -lehden päätoimittaja siihen aikaan, kun lehti hankki tietoja muun muassa salakuuntelemalla puheluita. News Corp lakkautti lehden viime viikonloppuna skandaalin takia, jolloin 200 toimittajaa menetti työnsä, mutta Brooks sai pitää paikkansa yhtiön lehtiyksikön toimitusjohtajana.

Päätös herätti runsaasti katkeruutta, ja monet toimittajat syyttivät Murdochin uhranneen lehden pelastaakseen suosikkinsa Brooksin. Hänen paikkansa News Corpissa ottaa Italian maksu-tv:ssä työskennellyt Tom Mockridge.

Pääministeri David Cameron kommentoi Brooksin eroa oikeaksi ratkaisuksi.

Brooks joutuu ensi viikolla Rupert Murdochin ja hänen poikansa Jamesin ohella Britannian parlamentin kuultavaksi salakuuntelusta. Urkintaskandaali johti myös siihen, että News Corp vetäytyi tv-kanava BSkyB:n ostoaikeesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme