Mainos
Mainos

Murhan jälkeen veret siivoava mies kertoi hyytävästä työstään BBC:lle

Kuka siivoaa veriset jäljet poliisien ja tutkijoiden poistuttua rikospaikalta?

Tätä asiaa käsitellään Britannian yleisradion BBC:n nettiartikkelissa, jossa on haastateltu meksikolaista rikosteknistä siivoajaa.

Donovan Tavera kertoo olleensa kiinnostunut verestä jo pikkupojasta lähtien. Vuosien mittaan hän kertoo kehittäneensä 300 reseptiä verijälkien siivoamiseksi. Siivousmenetelmät riippuvat siivottavasta kohteesta ja siitä, miten uhri on kuollut.

Tavera kertoo olevansa viimeinen henkilö, joka käy rikospaikalla. Samalla hän toimii eräänlaisena terapeuttina uhrin perheenjäsenille. Rentoutuakseen Tavera kertoo kuuntelevansa oopperaa, mutta siivoustyössään hän kuuntele hevimusiikkia.

Taveran mukaan rikoksen jälkien siivoaminen myös usein helpottaa omaisten oloa.

Tavera kertoo myös uransa rankimmasta siivoustyöstä. Kyseessä oli neljän ihmisen hengen vaatinut joukkomurha:

-Heitä oli puukotettu ja näkemäni jäljet kertoivat puolustautumisesta ja paniikista. Rikospaikassa oli paljon vihaa ja epätoivoa. Siivoaminen kesti kymmenen tuntia. Asiakas oli murheen murtama, mutta lopulta annoimme takaisin paikan, jossa ei ollut mitään jälkeä tapahtuneesta. Jälkeenpäin tämä henkilö kiitti minua erittäin ystävällisesti. Ilmapiiri keveni, ikäänkuin asia olisi tapahtunut aikoja sitten - aivan kuin etäinen muisto.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme