Mainos
Mainos

Murhatun ruotsalaistytön hautajaiset suorana TV:stä - ihmiset suuttuivat

Ruotsin televisio SVT esittää suorana lähetyksenä murhatun Engla Höglundin hautajaiset huomenna. Viime viikolla tehty päätös on nostattanut ankaraa arvostelua. SVT:tä syytetään sensaatiohakuisuudesta ja journalismin etiikan puutteesta.

SVT:n ohjelmajohtaja Jan Axelsson perustelee Dagens Nyheterin haastattelussa hautajaisten esittämistä suurella myötätunnolla, jota ruotsalaiset ovat osoittaneet uhrin omaisia kohtaan. Axelssonin mukaan ruotsalaisten laaja reagointi murhaan tekee tapahtumasta yleisesti merkittävän. Hän kertoo, että ruotsalaiset näkevät Englan murhalla yhteyden muihin väkivallantekoihin, joiden kohteeksi nuoret ruotsalaistytöt ja -naiset ovat joutuneet. Axelsson viittaa nuoren kurdinaisen Fadimen "kunniamurhaan" Ruotsissa vuonna 2002.

Engla katosi kotimatkalla huhtikuun alussa ja löytyi metsätieltä surmattuna kaksi viikkoa myöhemmin. Ruotsalainen 42-vuotias rekkakuski on tunnustanut surmanneensa 10-vuotiaan Englan ja lisäksi 31-vuotiaan Pernilla Hellgrenin vuonna 2000.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme