Mainos
Mainos

Musharraf: Al-Qaida jälleen Afganistanissa

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf varoittaa al-Qaidan keräävän uudelleen voimiaan Afganistanissa.

Musharraf syyttää Afganistanin hallitusta heikosta valvonnasta alueellaan. Hänen mukaansa Yhdysvaltain johtamat joukot ovat olleet mittavasta terrorismin vastaisesta kampanjastaan huolimatta kyvyttömiä kontrolloimaan tilannetta Afganistanin pääkaupungin Kabulin ulkopuolella.

Musharraf uskoo, että aika on jälleen kypsä uusien ääri-islamilaisten sissiryhmien nousulle.

-Afganistanin hallituksen ote ei ulota maan kaikkiin kolkkiin niin kuin sen pitäisi, Musharraf kritisoi.

Irakissa testattu ehkä myrkkykaasua

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on saanut vihiä al-Qaidaan yhdistetystä arabiryhmästä, jonka uskotaan tehneen kokeita myrkkykaasulla Irakin pohjoisosissa. Tappavan myrkyllistä risiinikaasua on tiettävästi testattu karjaan ja ainakin yhteen ihmiseen.

Nimettömänä pysytelleen Yhdysvaltain hallituksen virkamiehen mukaan Ansar al-Islam -niminen ryhmä on tehnyt viime kuukausina kokeitaan Irakin pohjoisosissa kurdialueella, joka ei ole maan presidentin Saddam Husseinin valvonnassa. Kokeissa käytetyn ihmisen kerrotaan kuolleen, mutta tietoja ei kuitenkaan ole Yhdysvaltain viranomaisten mukaan pystytty vahvistamaan.

Yhdysvaltalaisen televisiokanavan ABC:n mukaan presidentti George Bush on torjunut ehdotuksen ryhmään kohdistetusta sotilaallisesta iskusta.

Ansar al-Islam -ryhmällä uskotaan olevan yhteyksiä terroristijärjestö al-Qaidaan, mutta yhteistyön luonteesta ei ole tarkempaa tietoa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme