Mainos
Mainos

Muskin jättiraketin laukaisu lähestyy: Luvassa hieno onnistuminen vai massiivinen räjähdys?

Miljardööri Elon Muskilla on näytön paikka. Muutaman viikon päästä Muskin luotsaaman SpaceX-yhtiön jättiraketin on määrä ampaista avaruuteen.

Falcon Heavy -raketti odottaa laukaisuaan Floridassa.

Kyseessä on tällä hetkellä maailman voimakkain ja mahtavin käytössä oleva raketti. Edes Musk itse ei ole vakuuttunut, että kaikki tulee menemään suunnitellusti. Musk on todennut, että laukaisupäivänä on luvassa jännitystä "suuntaan tai toiseen".

Cnet-sivusto toteaa Muskin tarkoittavan viestillään sitä, että jos laukaisu epäonnistuu, niin Atlantin valtameren päällä saatetaan nähdä massiivinen räjähdys.

Jos taas laukaisu onnistuu, niin aluksen rahtina oleva Muskin kirsikanpunainen Tesla Roadster pääsee matkalle kohti Mars-planeettaa.

SpaceX pyrkii laukaisun jälkeen saamaan Falcon Heavyn kolme ensimmäisen vaiheen rakettia turvallisesti takaisin maan kamaralle. Mikäli näiden rakettien laskeutuminen ei onnistu, luvassa on pienempiä räjähdyksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme