Mainos
Mainos

Muslimien tuki terrorismille vähenee

Terrorismin tuki on vähentynyt seitsemässä tutkituista kahdeksasta muslimimaasta. Myös terroristijärjestö al-Qaidan ja sen johtajan Osama bin Ladenin tuki on tutkimuksen mukaan vähentynyt muslimimaissa.

Entistä pienempi osa maailman muslimeista kannattaa itsemurhapommi-iskuja, osoittaa tuore Pew Global Attitudes -kyselytutkimus.

Terrorismin tuki on vähentynyt seitsemässä tutkituista kahdeksasta muslimimaasta. Esimerkiksi Libanonissa 34 prosenttia on sitä mieltä, että itsemurhapommi-iskut ovat usein tai joskus oikeutettuja. Vuonna 2002 luku oli 74 prosenttia. Pakistanissa terroritekojen tuki laski vastaavasti 33 prosentista yhdeksään prosenttiin. Sen sijaan Palestiinassa itsemurhapommi-iskuja kannattaa yhä 70 prosenttia väestä.

Myös terroristijärjestö al-Qaidan ja sen johtajan Osama bin Ladenin tuki on tutkimuksen mukaan vähentynyt muslimimaissa.

Yhdysvallat koettiin kyselyssä muslimimaissa suurimpana sotilaallisena uhkana.

Yhdysvalloissa toimivan Pew Research Centerin vuosittaiseen kyselyyn haastateltiin 47 maan kansalaisia.

(STT-AFP-Reuters-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme