Mainos
Mainos

Muslimijohtaja ammuttiin Tshetsheniassa

Venäjän nimittämää Tshetshenian siviilihallinnon johtajaa lähellä ollut muslimijohtaja on ammuttu viime yönä Urus-Martanin kaupungissa.

Tshetshenian kartta

Murhattu imaami Umar Idrisov oli eilen virkaansa nimitettävän Akhmad-Khadja Kadyrovin läheinen poliittinen tukija. Venäjä päätti nimittää Kadyrovin hallinnoimansa alueen siviilihallinnon johtoon. Tshetsheenitaistelijoiden johto on syyttänyt Kadyrovia venäläismieliseksi petturiksi. Kadyrov on virallisesti myös Tshetshenian uskonnollinen johtaja eli mufti.

Hän on ilmoittanut, ettei uudessa asemassaan voi toimia uskonnollisena johtajana vaan tilalle tulisi valita uusi mufti . Imaami Umar Idrisovia ammuttiin kahdesti päähän. Ampuja haavoitti myös Idrisovin henkivartijaa, sanoi kenraali Ivan Babitsev. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun merkittävä muslimijohtaja murhataan Tshetsheniassa Venäjän joukkojen tunkeuduttua tasavaltaan kukistamaan "islamilaiset terroristit" viime vuoden lokakuussa.

Yhteensä kuusi poliisia menetti henkensä eilen Tshetsheniassa . Neljä poliisia kuoli heidän ajoneuvonsa osuttua miinaan pääkaupunki Groznyin eteläosassa ja kaksi poliisia löytyi surmattuina läheltä Argunia. Surmapaikalta löytyi myös kolmen muun henkilön ruumiit, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme