Mainos
Mainos

Muslimijohtaja Bashir pidätettiin uudelleen

Muslimiradikaali Abu Bakar Bashir pidätettiin Indonesiassa terrorismista epäiltynä.

Indonesian poliisi on pidättänyt muslimiradikaali Abu Bakar Bashirin heti sen jälkeen, kun tämä oli vapautettu vankilasta kärsimästä 18 kuukauden tuomiota maahanmuuttorikoksesta.

Bashir pidätettiin terrorismista epäiltynä. Poliisin mukaan heillä on uusia todisteita siitä, että Bashir on johtanut ääri-islamilaista Jemaah Islamiah -verkostoa.

Ennen Bashirin vapautumista ja uudelleen pidätystä poliisi otti yhteen satojen hänen kannattajiensa kanssa Jakartassa. Silminnäkijöiden mukaan Bashirin kannattajat heittivät poliiseja kivillä ja nämä vastasivat kyynelkaasulla ja vesitykeillä.

Yhteenotossa haavoittui ainakin 30 ihmistä, kertoi Metro TV.

Indonesian poliisi epäilee, että 65-vuotias uskonoppinut olisi ollut osallisena Balilla vuoden 2002 lokakuussa tehtyyn pommi-iskuun, jossa kuoli 202 ihmistä. Bashir itse suhtautui rauhallisesti lyhyeksi jääneeseen vapautukseensa.

- Ei tässä mitään hätää. Voin hyvin, hän sanoi ennen kuin poliisi saattoi hänet poliisiajoneuvoon, joka vei miehen uusiin kuulusteluihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme