Mainos
Mainos

Muslimimaat erimielisinä kokouksessa

Islamilaisten maiden ulkoministerit päättivät perjantaina Teheranissa kolmipäiväisen kokouksensa tukemalla palestiinalaisten vastarintaa, mutta pystymättä peittelemään erimielisyyksiään eräistä avainkysymyksistä.

Yhteisessä julkilausumassaan 57-jäseninen Islamilaisten maiden järjestö (OIC) ilmaisi solidaarisuutensa "Palestiinan, Syyrian ja Libanonin kansojen vastarinnalle miehitystä" kohtaan ja vaati Irakin täyden suvereenisuuden palauttamista.

OIC tuomitsi myös "sokean väkivallan ja terrorismin", mutta myös - Yhdysvaltoja tarkoittaen - kansojen vapautta ja suvereenisuutta uhkaavan yksipuolisen voimankäytön ja pelottelun.

Julkilausumassa ei kuitenkaan viitata tiekarttana tunnettuun Lähi-idän rauhansuunnitelmaan, mikä viittaa vakaviin erimielisyyksiin jäsenmaiden välillä. Julkilausumassa ei myöskään esitetä konkreettisia ehdotuksia Irakin kriisin ratkaisemiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme