Mainos
Mainos

Muslimipappia epäillään vakoilusta Guantanamossa

Yhdysvaltain armeijan muslimipappi on pidätettynä vakoilusta epäiltynä, ilmoittivat viranomaiset tänään. Sotilaspappi työskenteli Guantanamon vankileirillä, jossa pidetään Afganistanissa kiinni otettuja muslimitaistelijoita. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet tarkemmin, millaisesta vakoilusta pappia epäillään.

Lehtitietojen mukaan papilla oli ollut hallussaan vankileirin karttoja ja muita salassa pidettäviä asiakirjoja. Pappi tuli leirille marraskuussa, ja hänen tehtävänään oli keskustella noin 660 muslimivangin kanssa. Lisäksi hän toimi muslimeja koskevien asioiden neuvonantajana.

Pappi oli kääntynyt muslimiksi 1990-luvulla ja saanut islamilaista opetusta Syyriassa valmistuttuaan sitä ennen West Pointin sotilasakatemiasta, kerrottiin lehdissä. Hän oli eronnut Yhdysvaltain armeijasta ennen Syyriaan lähtöään, mutta liittynyt uudelleen palattuaan sieltä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme