Mainos
Mainos

Mustan naisen sellikuolema herättää epäilyksiä Yhdysvalloissa

Teksasissa Yhdysvalloissa tutkitaan, liittyykö pidätetyn mustan naisen sellikuolemaan rikosta.

Epäilykset heräsivät, kun video 28-vuotiaan naisen pidätyksestä tuli julkisuuteen eilen.  

Nainen pidätettiin toissaviikolla liikenteessä tehdyn rutiinitarkastuksen jälkeen, kun hänen ja valkoisen poliisimiehen välille syntyi sanaharkkaa. Monet videon nähneet pitävät poliisin toimia ylimitoitettuina.  

Videomateriaalista käy ilmi,että nainen oli kieltäytynyt poistumasta autostaan, minkä takia poliisi oli käyttänyt naiseen sähkölamautinta. 

Nainen löydettiin kolme päivää pidätyksen jälkeen sellistään hirttäytyneenä muovipussiin. Kuolemaa pidettiin aluksi itsemurhana.

Sellivideo julkaistiin myös eilen. Videossa näkyy, että naisen tarkastettiin viimeisen kerran 90 minuutia ennen kuin hänet löydettiin kuolleena.  

Poliisi on pidätetty virasta.

Naisen perhe pitää väitettä itsemurhasta mahdottomana, vaikka Bland oli aiemmin julkaissut videon, jossa kertoo kärsivänsä masennuksesta.  
Vankilan ulkopuolella on ollut mielenosoittajia, joiden mielestä tapaus on viimeisin esimerkki poliisin rasistisuudesta ja liiallisesta voimankäytöstä.  

Yhdysvalloissa on vuoden sisällä osoitettu mieltä useita tapauksia vastaan, joissa mustia on kuollut kohtaamisissa lainvalvojien kanssa. Mustan väestön ja poliisin väliset jännitteet ovat vuoden sisällä johtaneet mellakoihin muun muassa Missourin Fergusonissa ja Marylandin Baltimoressa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme