Mainos
Mainos

Mustanmeren öljykatastrofi arveltua pahempi

Venäläisten säätieteilijöiden mukaan öljy näytti tänään olevan leviämässä myös Asovanmerelle.

Mustanmeren öljykatastrofi on arveltua pahempi, ja tankkeriturmassa mereen valunut öljy levisi yhä laajemmalle tänään. Venäjän viranomaiset kertoivat, että mereen on valunut yhteensä 10 000 tonnia polttoöljyä.

Polttoöljyä kuljettanut tankkeri katkesi myrkyssä kahtia sunnuntaina Mustanmeren ja Asovanmeren yhdistävässä Kertshin salmessa. Mereen joutuneen öljyn määrä arvioitiin vielä alkuviikosta vain viidesosaksi nyt ilmoitetusta.

Venäläisten säätieteilijöiden mukaan öljy näytti tänään olevan leviämässä myös Asovanmerelle. Öljyn on jo aiemmin kerrottu levinneen noin 50 kilometrin pituiselle alueelle Mustanmeren rannikolla.

Kalastus- ja kalanjalostus on toistaiseksi määrätty keskeytettäväksi alueilla, joille öljyä on levinnyt. Jo aiemmin on kerrottu, että öljyturman vuoksi on kuollut Mustanmeren delfiinejä, jotka on luokiteltu uhanalaiseksi lajiksi.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme