Mainos
Mainos

"Muukalaisten megarakennelmasta” uusi teoria: Tuhosiko tähti planeetan?

Tutkijoita hämmästyttäneen KIC8462852-tähden erikoinen käytös on saanut uuden selityksen.

Tähden kirkkaus vaihtelee epätavallisesti ja syy tähän on ollut mysteeri. Otsikoihin KIC8462852 pääsi, kun tähtitieteilijä Jason Wright esitti kohauttavan hypoteesin, jonka mukaan himmeneminen voisi johtua tähden ympärille muukalaisten tekemistä megarakennelmista.

New Scientist kertoo sivuillaan uusimmasta teoriasta, jonka mukaan tähden kirkkauden vaihtelu voi johtua sitä kiertävistä planeetan jäänteistä. Columbian yliopiston tutkijat uskovat tähden hotkaisseen planeetan sisäänsä lähes kokonaan. Tähteä olisi jäänyt kiertämään vain murusia planeetasta.

KIC 8462852:n on myös huomattu himmenevän pidemmällä aikavälillä. Tutkijoiden mukaan heidän teoriansa tuhoutuneesta planeetasta selittää sekä tähden nopeahkot kirkkauden vaihtelut sekä astettaisen himmenemisen vuosien saatossa.

Selityksen mukaan erikoinen ilmiö ei siis ole muukalaisten aikaansaannoksta vaan seurausta siitä, että tähti on palaamassa normaalitilaansa sotkuisen planeetta-ateriansa jälkeen. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot