Mainos
Mainos

Myanmar toipuu hitaasti Nargis-hirmumyrskystä

YK-arvion mukaan Nargis-hirmumyrskystä pahiten kärsineet alueet ovat Myanmarissa edelleen hätäavun varassa, ja nälkä uhkaa yli viittä miljoonaa asukasta. Elinkeinoelämä ei ole vielä toipunut myrskyn jäljiltä, mikä heikentää asukkaiden tulotasoa ja ruokaturvallisuutta.

Sen sijaan Myanmarin ruoantuotanto lisääntyi viime vuonna alueilla, joita toukokuinen hirmumyrsky ei koskettanut, toteavat YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO sekä Maailman elintarvikeohjelma WFP yhteisessä raportissaan.

Vaikka ruoantuotannon arvioidaan olevan tyydyttävä seuraavalla kasvukaudella, ruoan saatavuus on edelleen kehno köyhimmille myanmarilaisille, jotka kärsivät virheravitsemuksesta laajoilla alueilla

YK suosittelee, että Myanmarin elinkeinoja tuettaisiin hirmumyrskyn raivaamilla alueilla muun muassa hankkimalla paikalliselle väestölle työkoneita, siemeniä ja karjaa. Myanmar on Aasian köyhimpiä valtioita, joka sijoittui YK:n inhimillisen kehityksen indeksillä sijalle 132 vuonna 2007.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme