Mainos
Mainos

Myanmarilaisten miesten kuolemantuomio synnyttänyt protesteja

Myanmarin armeijan johtaja, kenraali Min Aung Hlaing on pyytänyt Thaimaata harkitsemaan uudelleen myanmarilaisten miesten kuolemantuomiota.

Kenraalin mukaan Thaimaan on käytävä uudelleen läpi tapauksen todistusaineisto.  

Kaksi miestä tuomittiin kuolemaan Thaimaassa torstaina kahden brittituristin murhasta. Tuomioistuin katsoi, että Myanmarista Thaimaahan muuttanut kaksikko murhasi 23-vuotiaan naisen ja 24-vuotiaan miehen saarella Thaimaan eteläosassa viime vuoden syksyllä. Miehet ovat ilmoittaneet aikovansa valittaa tuomiosta.  

Myanmarissa on myös protestoitu tuomiota vastaan Thaimaan suurlähetystön edessä.

Kritiikkiä poliisin toiminnalle

Paljon kansainvälistä huomiota saanut oikeudenkäynti kesti kuukausia.

Thaimaan poliisi on saanut paljon kritiikkiä tapauksen tutkinnasta erityisesti brittimediassa. Puolustuksen mukaan Thaimaan poliisi ei ole hoitanut kunnolla työtään ja käyttää miehiä vain syntipukkina.  Turismi on Thaimaalle hyvin tärkeä tulonlähde, joten viranomaisilla oli surmien jälkeen kova paine löytää henkirikoksesta epäiltyjä.

Puolustuksen mukaan syytetyt myös joutuivat kidutetuiksi ja tekivät tunnustuksen sen vuoksi. Syytetyt peruivat myöhemmin tunnustuksensa.

Poliisin ja syyttäjien mukaan esimerkiksi toisen kuolleen ruumiista löytynyt dna osoittaa selkeästi, että miehet ovat syyllisiä murhaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme