Mainos
Mainos

Myanmarin suomalaisista ei tietoa

Myanmarin myrskyalueella oleviin suomalaisiin ei ole saatu yhteyttä. Suomen ulkoministeriö selvittää parhaillaan suomalaisten tilannetta myrskytuhoalueella.

Suomen Thaimaassa olevan suurlähettilään Lars Backströmin mukaan Yangonissa asuu puolenkymmentä suomalaista. Heihin ei ole kuitenkaan saatu yhteyttä, koska muiden muassa puhelinyhteydet alueelle ovat poikki.

- Me emme ole vieläkään päässeet läpi. Kaikki puhelinlinjat ovat poikki ja varmaan pysyvätkin vielä monta päivää. Olin yhteydessä YK:n edustajaan täällä Bangkokissa ja heillä on ollut satelliittiyhteys omiin toimijoihinsa Yangonissa. Heidän tietojen mukaan ulkomaalaisia ei ole kuollut tai loukkaantunut hirmumyrskyssä, sanoo Backström.

Alueella voi olla myös suomalaisia omatoimimatkailijoita, mutta heistä ei ole tietoa.

Pelastustyöt jatkuvat

Pelastustöitä on jatkettu lauantaina iskeneen hirmumyrskyn jäljiltä. Urakkaa vaikeuttavat katkenneet liikenneyhteydet sekä se, ettei maata hallitseva sotilasjuntta ole päästänyt kansainvälisiä avustusjärjestöjä kaikille tuhoalueille.

Myanmarin tiedotusvälineiden mukaan hirmumyrskyssä kuoli ainakin 350 ihmistä. Uhriluvun pelätään yhä nousevan.

YK:n edustaja kertoo, että lisäksi satojatuhansia ihmisiä on jäänyt kodittomaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme