Mainos
Mainos

Myanmarin uusi perustuslaki läpi "murskaluvuin"

Myanmarin eli Burman valtiollinen televisio kertoo, että äänestäneet kansalaiset ovat hyväksyneet uuden perustuslain selvällä enemmistöllä. Sotilaiden valtaa pönkittävän perustuslain puolesta äänesti maan valtiollisen televisiokanavan mukaan jopa 92,4 prosenttia äänestäneistä. Äänestysvilkkaus nousi Myanmarin virallisten tietojen mukaan jopa 99 prosenttiin. Myanmarissa on 22,5 miljoonaa äänioikeutettua.

Oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin puolue on arvostellut Myanmarin sotilashallitusta siitä, että kansanäänestys pidettiin mittavista tuhoista huolimatta. Kansanäänestys järjestettiin heti tuhoisan hirmumyrskyn jälkeen kaikkialla muualla Myanmarissa paitsi pahiten kärsineillä alueilla.

Pahiten Nargis-hirmumyrskyssä kärsineillä alueilla kansanäänestys on määrä järjestää tämän kuun 24. päivä.

YK on kuitenkin arvioinut, että Myanmarissa on edelleen noin kaksi miljoonaa ihmistä vailla puhdasta vettä, ruokaa ja suojaa. Myrskyssä on saanut surmansa tai kadonnut arviolta jopa 66 000 ihmistä.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme