Mainos
Mainos

Myanmarissa toistaiseksi rauhallista

Myanmarin eli entisen Burman pääkaupungissa Rangoonissa oli varhain tänään rauhallista ja tiukennetuista turvatoimista näkyi vain muutamia merkkejä. Oppositio viettää tänään demokratialiikkeen verisen tukahduttamisen 10-vuotispäivää.

Ulkomaisten diplomaattien mukaan päivällä ei ole odotettavissa suuria yhteenottoja, vaikka pienempiä mielenosoituksia voikin esiintyä. Demokratia-aktivistit ovat kuitenkin luvanneet järjestää mielenosoituksia sotilasjunttaa vastaan. Samaan aikaan juntta syytti oppositiota sekä länsimaisia tiedotusvälineitä ja hallituksia yrityksistä horjuttaa maata demokratialiikkeen vuosipäivänä.

Myanmarin sotilasjuntta tukahdutti verisesti demokratialiikkeen mielenosoituksen Rangoonissa 8. elokuuta 1988. Väkivaltaisuuksissa kuoli opposition mukaan useita tuhansia ihmisiä. Viralliset luvut ovat huomattavasti pienemmät.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme